dsc_0031

Mijn naam is Rianne Top en ik ben in 1987 geboren te Lunteren. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik later met paarden wilde werken en ik heb er alles aan gedaan om die droom waar te maken.

Ik heb jarenlang ervaring opgedaan in binnen- en buitenland voordat ik de stap heb gezet om mijn eigen bedrijf op te richten. Het begon toen ik 18 was met de cursus “Horsenality & Horse Behavior”,  gegeven door niemand minder dan Linda Parelli! Van daaruit ben ik geïnspireerd geraakt om instructrice te worden en heb ik verschillende clinics gevolgd om mij het vak eigen te maken. Ik heb getraind met onder andere Bernie Zambai, Adrian Heinen en Walter Gegenschats. Bij Walter Gegenschats heb ik een jaar op zijn trainingscentrum in Zwitserland gewerkt, waar ik mij voornamelijk bezig hield met het beleren van jonge paarden. Dit betrof vaak paarden met trauma’s die als gevolg daarvan probleemgedrag lieten zien. Van daaruit ben ik in Nederland mijn eigen bedrijf gestart; Tophorsetraining. Omdat ik mij ook wilde toeleggen op het helpen van mensen met behulp van de paarden, heb ik de opleiding tot Wandelcoach gevolgd. Vanuit die ervaring biedt ik coaching en ondersteuning, gebaseerd op de principes van 'Paarden als Spiegel'.

In mijn werkzaamheden wordt ik ondersteund door een fantastisch team; mijn kudde paarden en trouwe viervoeters Trigger en Chica. Trigger is een ruwharige Jack Russel Terriër en Chica is een kruising border collie sheltie, zij gaan vrijwel overal met mij mee naartoe. Mijn kudde bestaat uit 4 paarden; Mena, Toppie, Chanel en Beauty. Vier geweldige paarden met ieder hun eigen uitgesproken persoonlijkheid. Zij helpen mij bij verschillende onderdelen van mijn werk als trainer en coach. Zo gaan ze bijvoorbeeld mee op buitenrit als steun voor een jong paard, helpen zij mensen over hun angst voor paarden heen en werken ze samen als kudde bij 'Paarden als Spiegel'.

Dankzij mijn kudde paarden en mijn jarenlange ervaring kan ik voor vrijwel iedere vraag of probleem een gerichte aanpak bieden. Mocht je vragen hebben, of meer informatie willen, neem dan contact met mij op. Ik sta je graag te woord!