Pieker je veel?
Heb je last van stress?
Ervaar je negatieve patronen in relaties of op werk?
Loop je ergens in vast?

Soms is het lastig om de aard van een probleem of obstakel bij jezelf te zien en soms nog lastiger om dit te veranderen. Paarden kunnen hierin helpen door hun sensitiviteit en hun natuurlijke gedrag. Met dat in gedachten is het concept van 'Paarden als Spiegel' ontstaan. In mijn opleiding tot Wandelcoach heb ik geleerd hoe ik mensen kan ondersteunen bij het vaststellen en doorbreken van negatieve gedachten en patronen. Mijn eigen kudde helpt hierbij door te spiegelen en te reageren vanuit hun persoonlijkheid en hun rol in de kudde.

De sessies van Paarden als Spiegel zijn toegankelijk voor iedereen, je hoeft hiervoor geen ervaring met paarden te hebben. We starten altijd met een kennismaking in het restaurant van de Lunterse Boer. Vanaf daar wandelen we naar de paarden, een heerlijke wandeling door het bos waarin we het probleem gaan verkennen. Bij aankomst op mijn locatie gaan we de wei in bij de kudde. Hoe de paarden op jou reageren, individueel en als kudde, geven mij een duidelijke indicatie van de aard van de problemen. Vervolgens gaan we hieraan werken en geven de paarden onmiddellijke feedback; hun gedrag verandert direct zodra er iets in jou verandert. Soms blijven we hiervoor in de wei, soms gaan we ook wandelen met de paarden. Hierbij speelt kuddegedrag een grote rol; ben jij een leider of laat je je leiden?

Het doel van ‘Paarden als Spiegel’ is dat je inzicht krijgt in de problematiek en handvatten ontwikkelt om ermee om te gaan. Gemiddeld zijn hier 4 sessies voor nodig, echter is dit uiteraard geheel persoonsafhankelijk.